تقویت حافظه در طب سنتی
امروزه بسیاری از افراد از مشکلات ذهنی-تمرکزی و ضعف حافظه رنج می برند و به دنبال راهکارهای شیمیایی مختلفی برای بهبود این وضعیت هستند، اما کمتر کسی به تقویت حافظه در طب سنتی توجه می کند.
اگر این افراد از مضرات داروهای شیمیایی و عوارض مرگبار آن ها اطلاع داشتند قطعا اعتماد بیشتری به طب سنتی و تقویت حافظه در این طب پیدا می کردند.
تقویت حافظه در طب سنتی از طریق داروهای گیاهی و خوراکی هایی انجام می شود که طبیعتِ گرمی دارند و محرک خوبی برای سلولهای خاکستری مغزی می باشند.
بهطورکلی، برای افزایش قابل توجه تمرکز، بهبود کندی ذهن، عملکرد ضعیف مغز و درمان عصبانیت زودهنگام؛ خوراکی های با طبع گرم مفید هستند.
فراموش نکنید اگر حافظهای قوی میخواهید باید روش و سبک زندگی و نوع غذایتان را تغییر دهید.
از مصرف خوراکی هایی که با روش های نوین و امروزی طبخ شده اند فاصله بگیرید زیرا درست غذا خوردن تاثیربسیار زیادی بر عملکرد مغز میگذارد.
لذا در این مقاله قصد داریم با بررسی خوراکی های سنتی به چند تا از مهمترین مواد غذایی که در طب سنتی به تقویت حافظهتان کمک میکند اشاره کنیم:
کربوهیدرات چاق کننده؛ مهمترین منبع تولید کننده گلوکز مورد نیاز مغز:
اصلی ترین غذای مغز گلوکز می باشد که از تجزیه کربوهیدراتهایی چون انواع غلات، حبوبات و سیب زمینی به دست میآید.
پس کربوهیدراتها اصلیترین نقش را در کارکرد مغز بر عهده دارند.
لذا برنامه غذایی خود را جوری تنظیم کنید که هر روز میزان مشخصی گلوکز از کربوهیدراتها جذب سلولهای مغزیتان شود.
آب سرد و سردی ممنوع:
خوردن انواع غذاهای سردی علاوه بر اینکه باعث سردی مزاج می شود باعث کاهش سرعت شما در انجام کارهای مختلف می گردد.
دراین میان آب سرد نیز تاثیر منفی بر عملکرد حافظه و ذهن میگذارد.
در نتیجه در طب سنتی مصرف مواد غذایی سردی به شدت مورد انتقاد بوده است و همواره تاکید شده بعد از غذاهای سرد مزاج حتما از گرمی ها برای متعادل سازی مزاج استفاده شود.
مویز بخورید:
کشمش مویز مزاجی رو به گرمی دارد و در صورت مصرف ۷ تا ۱۰ دانه به صورت ناشتا باعث جذب بهتر می شود.
همچنین مویز را می توان به عنوان یک میان وعده بسیار مفید در نظر گرفت زیرا سرشار از ویتامین های گوناگون مانند ویتامین B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است که برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر بسیار مفید می باشد.
هر چه مویز سیاهتر باشد میزان آنتوسیانین آن بیشتر است، و این یعنی قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می باشد.
خرمای خشک یا تر؟
برخی مواد غذایی اگرچه طبق باور عموم بسیارمفید هستند و بارها مصرف آنها توصیه میشود اما مصرف بیش از حد آنها میتواند اثر بسیار منفی بر روی حافظه داشته باشد. باید به مصرف به جا و به اندازه این خوراکی ها توجه داشته باشیم و از زیاده روی در مصرفشان اجتناب کنیم. از جمله این مواد غذایی خرما می باشد. طبق باور عموم خرما از جمله مواد غذایی است که هیچ ضرری ندارد و می توان به صورت روزانه مصرف کرد اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف بیش از حد خرما میتواند تأثیر منفی بر سلول های خاکستری مغز داشته باشد. در این میان خرمای تر تاثیر منفی بیشتری نسبت به خرمای خشک دارد.
کندر:
اغراق نیست اگر بگوییم کندر معروفترین گیاه دارویی است که خواص ضد فراموشی و تقویتی برای حافظه دارد.
کندر با گذاشتن تاثیر مثبت بر روند تکامل مغز و کمک به شکل گیری صحیح درخت های دنریتی و اکسونها به برقراری ارتباط صحیح روان بین آنها کمک می کند.
لذا اگر روزی ۳گرم کندر خیس کرده و یا پودر شده را به همراه عسل به صورت ناشتا بخورید می توانید تاثیر شگفت انگیز آن را بر روی حافظه خود به سرعت ببینید.
اگر تا چند روز، هر روز ناشتا به اندازه ۳ گرم کندر خیس کرده بخورید برای رفع فراموشی بسیار نافع است.
همچنین خوردن کندر با عسل برای رفع فراموشی موثر است.
روغن های گیاهی هم موثرند:
ماساژ کف سر با روغن هایی مثل روغن گوشت سفید نارگیل، روغن سوسن، روغن فرار حاصل از گیاهانی همچون آویشن، جوز، ریحان، مرزه، میخک، نعنا، رزماری، آویشن، با استفاده از بوی قوی خود و اثرگذاری برحس بویایی انسان به تحریک مغزانسان پرداخته و به بهتر شدن تمرکز کمک میکنند.
از این روغن ها میتوان به روش آغشته کردن دستمال و بوییدن، جوشاندن آن در آب و بوییدن بخار حاصل از آن، و آروماتراپی و ماساژ بدن (مخصوصا در قسمت شقیقه ها و پشت گردن) استفاده کرد.
جینسینگ با گوارانا:
جینسینگ گیاهیست با ریشه های گوشتی از مناطق شرقی آسیا و شمال آمریکا که در بسیاری از کشورها برای تقویت حافظه در طب سنتی، بهتر شدن عملکرد حافظه، رفع سستی و خستگی و کاهش استرس استفاده می شود.
گوارانا نیز گیاهی است دارای اکسیدان های قوی که با تاثیرگذاری بر روی عملکرد مغز در بخش های یادگیری و حافظه به تقویت حافظه کمک میکند.
اما طبق باور بومیان برزیلی، زمانی تاثیر جینسینگ و گوارانا بر حافظه بیشتر خواهد شد که در کنار هم مصرف شوند.
زیرا گوارانا با داشتن کافئین، باعث بهبود عملکرد گیاه جینسینگ خواهد شد.
علف چای یا گل راعی
گل راعی یا علف چای بیشتر به عنوان دارویی برای درمان افسردگی و بیماری هایی روحی به کار میرود.
اما تحقیقات نشان میدهد که مصرف این گیاه به صورت دم کرده میتواند به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک می کند.
از آنجایی که افسردگی موجب کاهش تمرکز و حافظه می شود، استفاده از علف چای برای درمان افسردگی میتواند به بهبود عملکرد مغزو تقویت حافظه هم کمک کند.
آیا غذاهای مدرن بر حافظه تاثیر می گذارند؟
طبق تحقیقات مقایسه ای که در زمینه تقویت حافظه در طب سنتی صورت گرفته است رابطه مستقیمی بین جویدن غذا و حافظه تان وجود دارد.
امروزه با ورود غذاهای فست فود به رژیم غذایی و هیجانات زندگی بر نحوه صرف غذاها، با هم خوردن چند نوع غذا، خوردن انواع نوشیدنی ها مانند دوغ و آب همراه غذا، خوب نجویدن غذا و عجله کردن هنگام صرف غذا، و نداشتن برنامه غذایی اکثر افراد دچار سوء هاضمه شده اند. این کاربه جای انرژی مفید باعث به وجود آمدن رطوبت زائد و پایین آمدن سطح انرژی می شود.
در این حالت فرد احساس می کند انرژی لازم برای انجام کارهایش را ندارد و دچار اختلال در حافظه می شود. لذا به طور کلی این افراد باید از سردی و رطوبت دوری کنند و تا حدودی از گرمیجات استفاده کند.
اسطوخودوس:
مصرف هر شب مقداري از برگ و سرشاخههاي گلدار خشک شده گیاه اسطوخودوس به صورت ساییده شده به همراه آب براي درمان رعشه و سرگیجه، فراموشی، سستی، خواب رفتگی اعضا و تقویت ذهن و حافظه بسیار مفید است.
زنبق:
اگر تمایل به تقویت حافظه در طب سنتی دارید ریشه گیاه ایرسا یا همان زنبق را به میزان ۴۰ تا ۶۰ گرم در ۱۰۰۰ گرم آب جوش دم کنید و میل کنید. تاثیر شگفت انگیز این گیاه را خیلی زود بر روی حافظه خود خواهید دید.
تقویت حافظه در طب سنتی با آمله :
گیاه آمله یا همان انگور فرنگی هندی نیز به بهبود عمکرد مغز کمک می کند.
اما توجه کنید که اگر سرد مزاج هستید باید آن را با عسل یا دارچین میل کنید تا دچار سردی مزاج نشوید.
اگر چه در این مقاله ما بهترین گیاهان دارویی را برای بهبود عملکرد ذهن حافظه از منظر تقویت حافظه در طب سنتی به شما عزیزان معرفی کردیم، اما لازم به ذکر است قبل از مصرف هر نوع گیاه دارویی حتما باید با متخصص طب سنتی مشورت کنید.